Hvem er vi ?

-----------------------------
Axel Balslev Clausen
Østermarksvej 7D
8300 Odder
axelbalslev(snabel-a)live.dk
Tlf.: 8654 1332
Mobil: 2027 6944
-----------------------------
Anette og Søren Anton Hansen
Espelunden 14
8300 Odder
smederup(snabel-a)gmail.com
Tlf.: 2171 0718
-----------------------------
Ivan Schmidt Larsen
Østermarksvej 18
8300 Odder
ivanschmidt.larsen(snabel-a) gmail.com
Tlf.: 2440 0473
--------------------
Per T Hansen
Balshavevej 36
8300 Odder
pt(snabel a)balshave.dk
Tlf.: 2143 7383
--------------------
Du er besøgende nr:
 466291
Veteranlauget er sidst  opdateret
 den: 02-07-2024
Du er her » 2009

Turen 2009

Old Timer-turen 2009

 Lørdag den 1. august kørte vi Old Timer-turen i forbindelse med Odder Byfest.

Sædvanen tro var det jo spændende med vejret, da dagene op til byfsten havde været noget ustadige. Men vi satte vores lid til, at det ville gå som tidligere, nemlig at vejret ville blive godt på selve dagen. Og sådan gik det atter i år.

Der var på forhånd tilmeldt i alt 40 køretøjer med 81 personer. På forhånd havde vi sat et max. på 40 køretøjer og dette antal blev da også hurtigt nået.

Turen startede ved Ålykkecentret, -et lokalt ældrecenter-, i Odder, hvor brugere at det tilknyttede Aktivitetshus hjapl med servering af morgenkaffe og rundstykker. Efter indskrivning var der afgang kl 9.30, og ganske mange publikummer var mødt op for at se køretøjerne starte. Der var et meget bredt udsnit af både biler og motorcykler, -en Chevrolet fra 1929 som ældste køretøj og en Morris Mascot Pick Up fra 1976 som yngste køretøj.

Herefter gik turenrundt i den vestlige del af  Hads Hderred, og gennem en smuk natur til Hadrup, Vedslet, Søvind, Åes, Tvingstrup og Bleld til Gedved, hvor vi spiste frokost på Restaurant Møllebæk. De mange nypudsede køretøjer pyntede godt på parkeringspladsen. Godt mætte kørte vi via Kattrup, Hovedgård, Grumstrup, Assendrup, Torrild, Fensholt og Balle, tilbage til Odder hvor vi havde aftalt, at vi skulle være på Gågaden fra kl 13.15 til kl 14.00. Et enkelt forkert sving i Torrild, gjorde, at nogle fik set noget andet end andre, men det var en uopmærksomhed fra arrangørernes side. Alle kom til Odder og var med til paraden.

Gamle køretøjer vækker jo altid stor interesse blandt publikum, og da der i anledning af byfesten var mange mennesker i byen i forvejen, tiltrak paraden rigtig mange nysgerrige og interesserede. Der var tæt af mennesker, der skulle kigge og spørge, og deltagerne svarede og forklarede beredvilligt om netop deres køretøj.

Der blev uddelt stemmesedler så publikum kunne give deres mening til kende om hvilket køretøj de syntes bedst om. Rigtig mange benyttede de udleverede stemmesedler, og tilbage på Ålykkecenteret blev stemmerne talt op, og følgende fik præmier:

Blandt bilerne:

1     startnr 21, Ford Mustang        tilh Hans Erik Sørensen, Odder

 2    startnr 18, Plymouth Six          tilh Per Fogh, Hou

 3    startnr 11, Morris 8 Roadster  tilh Egon Enggård, Odder

Blandt motorcyklerne:

1     startnr   8, Nimbus "Høvding" tilh Dan Zachariassen, Beder

2     startnr   4, Harley Davidson    tilh Rasmus Hansen, Odder

3     startnr 10, BSA super Rocket tilh Gunner Juul Sørensen, Holstebro

 

Efter præmieuddelingen og eftermiddagskaffen på Ålykkecenteret sluttede vi dagen af, med den glædelige konstatering, at alle var med hjem uden uheld. Efterfølgende var der jo stadig lidt tid til at besøge kræmmermarkedet og byfesten. 

Formålet med arrangementet er jo primært at have et hyggeligt samvær, og skulle der blive et overskud, tilfalder dette "Busudvalget" under Aktivitetshuset ved Ålykkecentret. I år blev det således, at Veteranlauget kunne overrække "Busudvalget" en kuvert, indeholdende kr 4000,00. Det er et resultat som vi er rigtig glade for og stolte at.

Selvom sæsonen er ved at være slut, kan man stadig nå at se de flotte veterankøretøjer i landskaberne, dog mest når solen skinner.

Præmien fra Sparekassen Østjylland, Odder afd,  -et gavekort på kr 1000,00 til Odder Parkhotel-,  blev vundet af Birte Pallesen, Odder. Vi siger til lykke.

Fra Veteranlauget vil vi hermed gerne sige tak for hjælpen til alle og til sponsorerne siger vi tak for støtten.

Vi har besluttet, at vi kører igen i 2010, atter under navnet "Old Timer-turen"

PS: Vi blev fotograferet på ruten, og på denne web-adresse kan man se og evt købe billederne: www.spotted.stiften.dk. Man skal søge under begivenheder i uge 31, og her kommer så en henvisning til "Old Timer-turen" 

VETERANLAUGET

Bent Thomsen, Preben V Kristensen, Per T Hansen